Katera možnost je za vas najboljša: ATV ali Side-by-Side?

Katera možnost je za vas najboljša: ATV ali Side-by-Side?

07.03.2023
Če ste novinec v svetu terenskih vozil, vendar si želite svobode, ki jo prinašajo štiri kolesa, je najboljša možnost štirikolesnik ali bočni terenec. Ta vozila lahko premagujejo zahtevne poti ter zagotavljajo moč in okretnost, ki sta potrebni za premagovanje zahtevnih terenov.
 
Če imate v lasti športni stroj na električni pogon, lahko obvladate vožnjo po poteh v gorah, skozi gozd ali po strmih hribih. ATV in SSV imajo nekaj podobnosti in razlik. Oba sta polna zmogljivosti in zagotavljata pustolovščine. Da pa bi izbrali, katera vrsta je prava za vas, morate najprej odgovoriti na nekaj vprašanj.
 
Glavne značilnosti terenskega vozila (ATV)
 
Terenska vozila odlikuje sedež s sedlom in krmiljenje na krmilu. So zelo okretni in so običajno namenjeni eni osebi, obstajajo pa tudi številni modeli za dve osebi.
 
Terenska vozila so okretna in omogočajo hitre zavoje. Poleg tega ta vozila brez težav delujejo na tesnih in gozdnatih območjih. ATV lahko uporabljate za delo, ne le za rekreacijo, zlasti če živite na podeželju ali imate kmetijo.
 
Terenska vozila imajo velike zmogljivosti za prevoz tovora. Glede na vlečno zmogljivost modela lahko prevažate veliko količino tovora. To je lahko zelo praktična izbira, ko morate opraviti delo na posestvu ali prevažati različne težke materiale, orodje in hrano za živino.
 
Športna možnost. ATV lahko uporabite za dirkanje.
 
Ključne značilnosti modela Side-by-Side
 
Stroji Side-by-Side, znani tudi kot uporabna delovna vozila (UTV), ponujajo veliko prostora za tovor in lahko opravljajo težka dela. Njihove zmogljivosti so podobne zmogljivostim kompaktnih traktorjev. Poleg tega jim lahko dodate kopico uporabne dodatne opreme, kot so diskasti plugi, cepilniki lesa, kosilnice, nakladalniki, strgala za zabojnike itd.
 
Poleg tega lahko za igro uporabljate tudi vozila, ki se vozijo ob strani. Na voljo so dvosedežna in štirisedežna vozila. Idealna izbira za prevoz ljudi med različnimi lokacijami.
 
Glavna razlika med štirikolesniki in vozili Side-by-Side je v načinu izdelave in vožnje. Da bi zožili svojo odločitev, se lahko udeležite testne vožnje ali se odpravite do najbližjega prodajalca CFMOTO, ki vam bo pomagal izbrati najboljšo možnost za vas!