CFMOTO TRT, zadnji dan tekmovanja Abu Dhabi Desert Challenge

CFMOTO TRT, zadnji dan tekmovanja Abu Dhabi Desert Challenge

03.03.2023
Štirikolesniki CMOTO so sodobna vozila, ki so v zadnjih letih postala bolj prepoznavna, saj dosegajo odlične rezultate na dirkah svetovnega razreda. Ekipa CFMOTO Thunder Racing Team je na primer osvojila 1. mesto na Balkan Rally 2022. Letos se želi ekipa odpraviti na sloviti reli Dakar. 
 
Abu Dhabi Desert Challenge bo potekal od 25. februarja do 3. marca in je del svetovnega prvenstva v reliju. Za ekipo CFMOTO TRT dokončanje zahtevnih relijev ne pomeni le izboljšanja tehničnih zmogljivosti, temveč tudi pridobivanje izkušenj pri zmagovanju na Dakarju. 
"Vožnja z ekipo CFMOTO Thunder Racing Team" ta prestižni dogodek približuje gledalcem. Vozniki ekipe CFMOTO TRT tekmujejo s štirikolesniki CFMOTO. CFORCE 1000 Overland je močan tekmec, ki se je med številnimi tekmovanji izkazal z močno in dosledno zmogljivostjo. 
 
Športniki v Abu Dabiju so prišli do zadnjega dne tekmovanja, vendar se ne morejo sprostiti do zadnjega kilometra. Najdaljša etapa je bila v četrtek: več kot sto kilometrov po cesti pred štartom, nato pa je sledilo 308 hitrostnih hitrostnih kilometrov. Proga je bila sestavljena iz peska, sipin in izsušenih jezer. Glede na načrt trase je bilo med posameznimi polnjenji z gorivom več kot 200 kilometrov.
 
Antanas Kanopkinas je po končani tretji hitrostni preizkušnji izjavil, da najbolj pogreša največjo hitrost štirikolesnika: "Ta hitrostni odsek je imel manj visokih sipin in veliko odsekov, kjer si lahko vozil z največjo hitrostjo. Največja hitrost naših štirikolesnikov je približno 80-90 km/h, kar je vsaj dvajset kilometrov premalo. Motorna kolesa nas prehitevajo na ravninah, nato pa jih na zahtevnejšem terenu zasledujemo. To seveda ni razveseljivo, dobro bi bilo najti rešitev, kako to mesto popraviti." 
 
Srečno na zadnji dan dirke Abu Dhabi Desert Challenge!
 
 
 
 

Morda vas bo zanimalo tudi:

CFMOTO ZFORCE 1000 SPORT R - konkurenčen igralec na terenskem prizorišču

ZFORCE 1000 SPORT R je z večjo močjo, robustnim podvozjem, 64-palčno širino in agilnejšim upravljanjem športni side-by-side, ki terensko zmogljivost dviguje na novo raven. Masivne pnevmatike, nameščene na 14-palčnih aluminijastih platiščih...

Preberite več